Nominerede 2021

DJ Kreds 5 28 feb , 2022

De nominerede til årets prisuddeling ved Gallafesten den 11. marts 2022 er fundet. De 11 nominerede i de fire kategorier er fundet fra i alt 23 indkomne forslag til nominerede.
Det er fire uafhængige dommergrupper med tre dommere i hver gruppe, som har udpeget både de nominerede og vinderne, der kåres til gallafesten d. 11. marts.

ÅRETS OVERRASKELSE

• Palle Hyldahl Brændsgaard og Morten Munk Strægaard fra Dagbladet Holstebro for historien om relationen mellem en af verdens rigeste mænd, amazonstifteren Jeff Bezos, og den lokale familie Birn fra Holstebro.

• Journalist Anders Toft Bro, fotograf Henrik Skytt Drivsholm, fotograf og grafiker Jonas Bach Sørensen og journalist Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST – for explainer-serien Anders på Herrens Mark.

Dommere: Laura Uldahl Aggernæs, Peter Stephansen og Brian Laursen

ÅRETS TALENT

• Frida Bjørn Fisker som et alsidigt journalistisk talent, der hurtigt foldede sig ud, da hun som praktikant begyndte på TV MIDTVEST.

• Nicolaj Bøndergaard Madsen fra Studio 1-2 i Herning som et lysende talent inden for tv-produktion.

• FTP-elev Jonas Bach Sørensen fra TV MIDTVEST som et multitalent. Han er ikke bare dygtig som fotograf, men også både som lydmand og grafiker.

Dommere: Sara Refsgaard Jensen, Marie Frank Mitchell, Lars Lundgaard

DEN VISUELLE PRIS

• Morten Thomsen, TV MIDTVEST, for sit bidrag til TV-serien Drømmehjem

• Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST, som fagligt multitalent

• Nicolai Bøndergaard Madsen, Studio 1-2 i Herning, for faglige personlige egenskaber

Dommere: Hans Olav Sandal, Morten Lee Pedersen og Line Morell Holm

DEN GYLDNE BLOK

• Palle Hyldahl Brændsgaard, Dagbladet Holstebro for fem års skildring af et menneske med sygdommen ALS.

• Margit Vendelbjerg og Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST, for tv-serien Drømmehjem

• Lars Kryger, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, for sin afdækning af, hvordan en ung mands død i en arbejdsulykke måske kunne have være undgået, hvis alle regler var blevet fulgt.

Dommere: Jan Hallin, Anne Holst Moulvad, Jens Peter Østergaard, Jette Aaes, Kim Nybom Mikkelsen


Her er alle indkomne forslag

Der er indsendt 26 forslag, der fordeler sig i de fire kategorier (Årets Talent, Årets Overraskelse, Den Visuelle Pris og Den Gyldne Blok. Nogle produktioner er foreslået af flere personer uafhængig af hinanden og i enkelte tilfælde optræder en kandidat både som enkeltperson og en del af et makkerpar (fx til talentprisen og Den Gyldne Blok).

Renset for dupletterne giver det disse 23 forslag:

Carsten Kongshjelm Mortensen, Viborg Stifts Folkeblad, for som 62-årig praktikant at vise et særligt talent for det journalistiske arbejde.

Ole Bjærge og Andreas Søndergaard, Viborg Stifts Folkeblad, for en række artikler om ballade og konsekvenser heraf i Socialdemokratiet i Viborg op til kommunalvalget i 2021.

Palle Hyldahl Brændsgaard, Dagbladet Holstebro for fem års skildring af et menneske med sygdommen ALS.

Frida Bjørn Fisker som et alsidigt journalistisk talent, der hurtigt foldede sig ud, da hun som praktikant begyndte på TV MIDTVEST.

Dan Sørensen og Mikael Andersen, TV MIDTVEST, for en serie portrætter af fire virksomheders kamp for at overleve pandemien.

Margit Vendelbjerg og Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST, for tv-serien Familiekabalen.

Line Morell Holm, TV MIDTVEST, for tv-programmet “De gamle studenter”.

Palle Hyldahl Brændsgaard og Morten Munk Strægaard, Dagbladet Holstebro, for historien om relationen mellem en af verdens rigeste mænd og en familie fra Holstebro.

Niklas Jeppesen, Dagbladet Holstebro, for sine artikler en ung kvinde, der mistede livet i en trafikulykke og om sorgen og afmagten hos hendes nærmeste.

Anders Toft Bro, Henrik Skytt Drivsholm, Jonas Bach Sørensen og Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST, for explainer-serien Anders på Herrens Mark.

Karl Erik Lørup og Louise Fischer, TV MIDTVEST, for tv-serien KANdidaterne.

Alexandra Lysgaard og Morten Thomsen, TV MIDTVEST, for tv-serien Drømmehjem.

Line Morell Holm, Vibeke Nipper og Anders Toft Bro, TV MIDTVEST, for tv-serien Fotovognen.

Jonas Bach Sørensen fra TV MIDTVEST som et multitalent inden for billeder, lyd og grafik.

Nicolaj Bøndergaard Madsen, Studio 1-2, som et lysende talent inden for tv-produktion.

Simon Hellberg, DR Midt & Vest, for fine livereportager som praktikant

Karl Erik Lørup, Marc Killligren, Casper Roslyng og Niels Bentsen, TV MIDTVEST, for nyhedsserie om overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen ved minktransporterne fra minkgravene ved Nr. Felding.

Merete Jensen, Ringkøbing-Skjern Kommune, for effektivt pressearbejde.

Brian Laursen, Skive Folkeblad, for engageret og fornyende sportsjournalistik.

Lars Kryger, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, for sin afdækning af, hvordan en ung mands død i en arbejdsulykke måske kunne have være undgået, hvis alle regler var blevet fulgt.

John Thomsen, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, for sportsartikler med fokus på seriekampe

Mette Skov Jensen, Lise Soelberg, Helge Røjle, Jesper Ibfelt, Rasmus Gade Østergaard, Monica Jørgensen og Hanne Ried Larsen, DR Midt & Vest, for “klyngesamarbejdet” mellem DR Nordjylland og DR Midt & Vest

Monica Jørgensen, DR Midt & Vest, for undersøgende journalistik, der afslørede at en af landets største minkavlere fuskede med coronaprøver af mink.