Midt- og vestjyske journalister hylder kollegaer

DJ Kreds 5 13 mar , 2022 0 Comments Begivenhed, Nyhed

For 12. gang uddelte Dansk Journalistforbund Kreds 5 fredag aften d. 11. marts fire priser til kollegaer, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats i 2021. Det skete til kredsens gallafest, som efter et par års pause var tilbage for fuld styrke.

Årets hovedpris – Den gyldne blok – gik til journalist Palle Hyldahl Brændsgaard, som er ansat på Dagbladet Holstebro-Struer. Palle Hyldahl Brændsgaard har i mere end fem år fulgt Knud-Erik Dams kamp med og mod sygdommen ALS. Som journalist har han investeret utallige timer i at opnå nærhed og fortrolighed hos den uhelbredeligt syge mand. Nærheden til kilden, Palle Hyldahl Brændsgaard’s vedholdenhed og det væsentlige og rørende indhold i artiklerne, gør ALS-historien til noget særligt. Som det stod i nomineringsteksten, så har Palle Hyldahl Brændsgaard præsteret journalistisk håndværk på et højt niveau i både formidlingen og i det benarbejde, det har krævet at få mulighed til at fortælle historien til læserne af dagbladet.

Udover Palle Hyldahl Brændsgaard var også journalist Lars Kryger fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern indstillet til Den gyldne blok for sin afdækning af en ung mands død i en arbejdsulykke, ligesom Margit Vendelbjerg og Hans Trier Vittarp fra TV MIDTVEST var nomineret for tv-serien Familiekabalen. Juryen som har bestået af en gruppe af DJ-medlemmer fra den midt-vestjyske kreds har således ikke været på en nem opgave, da de skulle udpege en vinder.

Den visuelle pris gik til tv-fotograf Nicolaj Bøndergaard Madsen fra produktionsselskabet Studio 1-2 i Herning, mens journalist Frida Bjørn Fisker fra TV MIDTVEST blev kåret som årets talent. Årets overraskelse blev også fundet på TV MIDTVEST. Her blev det en gruppe bestående af Anders Toft Bro, Henrik Skyt Drivsholm, Jonas Bach Sørensen og Kåre Rolf Hansen som vandt for explainer-serien Anders på Herrens mark.

Alle har kunnet foreslå kommunikationsindsatser og journalistisk arbejde udført af kredsens medlemmer til de fire priser. Det er fire juryer, som består af journalister, fotografer og kommunikationsfolk fra Midt- og Vestjylland, der har udpeget vinderne. De mange forslag som er sendt ind vidner om, at der overalt i Midt- og Vestjylland dagligt udføres bemærkelsesværdigt arbejde – både inden for radio, tv og avisproduktion og inden for kommunikation.

Se alle de nominerede til prisuddelingen her.

Written By DJ Kreds 5