Galleri: Her er vinderne af de fire priser

DJ Kreds 5 10 mar , 2024 0 Comments Event, Nyhed

Fire priser uddelt til midt- og vestjyske mediefolk

For 14. gang uddelte Dansk Journalistforbund Kreds 5 fredag aften fire priser til kollegaer, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats. Det skete til kredsens gallafest, som blev afholdt i Musikteatret i Holstebro med flot opbakning af omkring 90 medlemmer – altså godt en fjerdedel af alle medlemmerne i kredsen. 

Priserne er et kollegialt skulderklap som markerer alt det gode arbejde, som hver eneste dag bliver udført af DJ Kreds 5-medlemmer. Sidste år blev en ny prisstruktur introduceret med små ændringer af de fire priser. Tre af priserne skiftede navn og en helt ny fjerde pris blev indført. Det skete for at omfavne en branche i forandring og for at sætte streg under, at vi er et fagforbund for mange forskellige fagligheder.

Årets hovedpris – Den gyldne – gik til Christian Baadsgaard, journalist hos Ringkøbing-Skjern Dagblad for sin afdækning af forholdene i Ringkøbing-Skjern Forsyning. Christian Baadsgaard har gennem sit arbejde demonstreret, hvad sand graverjournalistik handler om. Han har ikke alene skrevet flere end 30 artikler om balladen i Ringkøbing-Skjern Forsyning, men har også insisteret på at afdække sandheden bag lukkede døre, trods gentagne forhindringer og afslag på aktindsigt. Det er værd at bemærke, at Baadsgaards arbejde ikke blot har haft betydning for offentlighedens indsigt, men også at der er blevet rejst spørgsmål om lovligheden af forsyningsvirksomhedens handlinger.

Den overraskende hev journalist Brian Laursen fra Skive Folkeblad hjem for serien Retro. Brian genbesøgte i en serie på 25 afsnit udvalgte nedslag i den journalistik og de historier, han har skrevet gennem sine 25 år på lokalavisen. Jubilæet førte ham tilbage til kilderne. Til nye kilder. Og fortællingerne fik nyt liv, og det kom der 25 nye og overraskende fortællinger ud af. Brian Laursen genopfinder sig selv journalistisk med en gennemført stilistisk sikkerhed, der sætter historierne ind i et lokalhistorisk perspektiv. Det er gennemført, det er modigt, det er nytænkende, og det er overraskende for læserne.

Den visuelle blev fotograf Morten Stricker fra Dagbladet Holstebro-Struer og Lemvig belønnet med for at gå den ekstra mil for at skabe billeder, der overgår det middelmådige og det forventede. Mortens portrætfotos er ikke blot dokumentation, men fortællinger med sjæl, dybde og handling. Han har en unik evne til at fange essensen af sine emner og kilder, og han skaber levende scener og fortællinger gennem sine fotos. Billederne viser med al tydelighed hans dedikation, engagement, talent og gedigne håndværk.

Endnu en journalist fra Skive Folkeblad, Turit Skovborg, blev modtager af prisen Den kollegiale – for at være med til at binde en redaktion sammen. I begrundelsen lyder: Der er få ting, der giver så meget tryghed i hverdagen, som en tydelig kollega, man altid ved, hvor man har. Især når det altid foregår på en god og konstruktiv måde. Sådan en særlig kollega er Turit Skovborg. Kolleger som Turit er den slags, der får en redaktion til at hænge sammen. Hendes overskud til at give lidt ekstra smitter af på alle, på en positiv måde, og løfter både humøret og arbejdslysten. Og så bager hun efter sigende fantastisk morgenbrød. Hvad mere kan man egentlig ønske sig?

Stort tillykke til alle vinderne! Fotos fra aftenen er taget af fotograf Ole Mortensen.

Se nomineringsvideoerne herunder

Videoerne er sponsoreret af TV MIDTVEST og produceret af FTP-elev Katrine Jensen. Et stort tak til begge!

Den Gyldne

Anders Toft Bro, Line Morell Holm, Kåre Rolf Hansen, Allan Ødegaard og Kirsten Axelsen, TV MIDTVEST, for serien “Få det sunget”

Brian Laursen, Skive Folkeblad, for artikelserien RETRO

Christian Baadsgaard, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, for afdækning af forholdene i Ringkøbing-Skjern Forsyning


Den Visuelle

Morten Stricker, Dagbladet Holstebro-Struer og Folkebladet Lemvig, for unikke og flotte portrætfotos

Karsten Peier, Morten Bramming, Mia Vad Hove, Mette Mørk Andersen og Søren Juul Eriksen, Holstebro Kommune, for deres arbejde med at planlægge og kommunikere fejringen af Holstebros 750 års byjubilæum i 2024

Bent Leth, Karl Erik Lørup & Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST, for serien “GIGA”


Den Overraskende

Brian Laursen, Skive Folkeblad, for artikelserien RETRO.

Frederik Helms og Selma Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST, for indslag om og med kunstig intelligens.


Den Kollegiale

Turit Skovborg, Skive Folkeblad, er en af de kolleger, der er med til at binde en redaktion sammen.

Anne-Mette Skaanning, Ringkøbing-Skjern Dagblad, har netop holdt 25 års jubilæum på Ringkøbing-Skjern Dagblad, og alle årene er kendetegnet ved høj faglighed, som hun aldrig er bange for at dele ud af til sine kolleger.

Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST. Når Louise er på arbejde, føler kollegaerne sig aldrig glemt. Tværtimod føler de sig set og hørt.

Written By DJ Kreds 5