Foredrag: Så skriv dog dét, de siger!

DJ Kreds 5 20 sep , 2018 0 Comments Begivenhed

Hvorfor er nogle undertekster så dårlige? Hvorfor står der ikke bare det, der bliver sagt? Og hvordan tekster man ”Yippee ki-yay, motherfucker”?

Det kan du få svar på tirsdag 30. oktober i Huset No. 7 i Herning (Adressen er Nørregade 7). Her har forbundet Kommunikation og Sprog invitereret til foredrag med cand.mag. i engelsk, Kirsten Marie Øverås.

Foto: Jacob Thøgersen

Vi har fået lov til at udbyde seks pladser til medlemmer af Kreds 5. Så meld dig hurtigt, hvis du vil sikre dig en af disse.

Kirsten Marie Øverås har i flere år leveret undertekster til blandt andre DR og TV2 fra svensk, norsk og engelsk. Tidligere har hun arbejdet som ekstern lektor ved Københavns Universitet og har skrevet to bøger om at oversætte:

”Ged eller mammut? Om at oversætte fra 2017 og ”Ti faldgruber – oversættelse for ikke-oversættere” fra 2014. Desuden har hun sin egen blog.

Foredragets titel er: “Undertekstning – oversætternes hækkeløb (iført spændetrøje og gummistøvler)”. Foredraget giver et indblik i tilblivelsen af undertekster og i de udfordringer, som undertekstningskunsten byder på.

Arrangementet begynder klokken 17.15 med lækker mad fra Huset No.

INFO

HVORNÅR? Tirsdag d. 30. oktober 2018 kl. 17.15
HVOR? Huset No. 7, Nørregade 7, Herning
TILMELDING: Tilmelding senest d. 19. oktober kl. 12 på mail@djkreds5.dk

Written By DJ Kreds 5