Fire priser uddelt til midt- og vestjyske mediefolk

DJ Kreds 5 25 mar , 2023 0 Comments Event, Nyhed
Vinderne af de fire priser. Desværre kunne vinderen af Den kollegiale, Hanne Ried Larsen, ikke deltage, men havde i stedet sendt en takkevideo. Foto: Ole Mortensen

For 13. gang uddelte Dansk Journalistforbund Kreds 5 her til aften fire priser til kollegaer, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats. Det skete til kredsens gallafest, som i år blev holdt i Musikteatret i Holstebro. 

Priserne er et kollegialt skulderklap som markerer alt det gode arbejde, som hver eneste dag bliver udført af DJ Kreds 5-medlemmer. 

For første gang har tre af priserne skiftet navn og en helt ny fjerde pris er indført. Ændringerne sker for at omfavne en branche i forandring og for at sætte streg under, at vi er et fagforbund for mange forskellige fagligheder.

Årets hovedpris – Den gyldne – gik til makkerparret Dan Sørensen og Casper Roslyng fra TV MidtVest. De vinder for deres serie “For enhver F*cking pris”. De to tv-journalister er med deres kameraer kommet tættere på en fodboldklub, end vi tidligere har været. Seerne kommer med ind i fodboldverdenens lukkede rum og giver et unikt og ærligt indblik i en særlig arbejdsplads, hvor op- og nedture er en del af dagens orden. Serien er blevet bemærket over hele landet, og den har fanget både inkarnerede fodboldfans og mennesker, der ikke interesserer sig en dyt for boldspil men bare gerne vil se godt fjernsyn. 

Den overraskende hev to kommunikatører fra Thisted Kommune hjem. Marie Frank Mitchell og Katrine Holler vandt for projektet Thy for Ukraine. Blot få dage efter den russiske invasion i Ukraine lancerede de Thy for Ukraine-konceptet for en række lokale aktører, organisationer og erhvervsliv. Og med alt fra fakkeltog, perlepladesalg og pengeindsamlinger har de to kommunale kommunikatører sat nye standarder for, hvordan man kan styrke kommunikationen til og mellem borgere og erhvervsliv i en kommune. De har udvist handlekraft, nytænkning og mod. 

Den visuelle blev fotograf Anders Davidsen fra Studio 1-2 i Herning belønnet med for sin professionelle, effektive og kreative tilgang til sit arbejde. Han går gerne den ekstra mil, der skal til, når optagelserne skal i kassen. Med sine billeder fortæller Anders historier og han tager ikke den nemme vej – vinklerne er skæve, kameraet er både i højden og ved jorden, der er drone, gopro og alt tænkeligt grej i brug, hvis det er nødvendigt for at fortælle historien. Anders går ganske enkelt på knæ for den gode historie og omfavner ny teknologi, som kan være med til at understøtte formidlingen af den gode historie. 

Hanne Ried Larsen blev modtager af den nye pris – Den kollegiale – for sin indsats på DR Midt Vest i Holstebro. I en branche, hvor albuerne er spidse og mange gerne vil sole sig i succes, har Hanne givet plads til alle uden at sætte sig selv først. Hun har insisteret på ordentlighed og tårnhøje faglige ambitioner – og har altid været bannerfører for den respektfulde samtale og den omsorgsfulde omgangstone. 

Se listen med alle de nominerede her.

Fotos er taget af fotograf Ole Mortensen.

Written By DJ Kreds 5