2012

DJ Kreds 5 02 dec , 2015

Dansk Journalistforbunds Kreds 5 har har ved en stor gallafest fredag  den 22. februar 2013 i Hall of  Fame i Holstebro Hallen delt priser ud til en række af de medlemmer, der i det forgangne år har raget op i det midt- og vestjyske medielandskab.

Hovedprisen Den Gyldne Blok gik i år til journalist Journalist Hanne Ried Larsen, DR Midt & Vest, og fotograf Jeppe Lund Sørensen, Studio 1-2, for serien “Kæft, trit og flere knus”
Gennem lang tids opbygning af tillid kommer de imponerende tæt på en gruppe unge, hvis fællesnævner er massivt omsorgssvigt gennem barndommen. Serien er med til at rejse spørgsmålet – hvordan håndterer vi social arv bedst muligt?

De øvrige nominerede til Den Gyldne Blok var Peter Andersen, Dagbladet Struer, for sin afdækning af forholdene i rengøringen på Struer kommunes skoler og daginstitutioner og journalist Anne Domino, Region Midtjylland, for sit arbejde med relanceringen af Magasinet MIDT.

Talentprisen 2012 gik til Peter Pedersen, TV/Midt-Vest, for dækningen af af Blåkærgård-sagen. På få minutter formår han at formidle kompliceret stof med mange kilder, så den almindelige seer bedre kan forstå både sammenhæng og relevans. Han bed sig fast i sagen over mange måneder.

De øvrige nominerede i denne kategori var Pernille Keller Sand fra DR Midt & Vest.og Mads Thyrsted Laursen,Dagbladet Holstebro.

Den visuelle pris 2012 fik fotograferne Morten Stricker, Johan Gadegaard og Tommy Kofoed, Dagbladet Holstebro for Holstebro årbogen. Den er en fryd for øjet, og selv om det er Holstebro 2012 – holder den mange år frem. Det er langt mere end en årbog. Det er lige før den er en fotobog.

De øvrige nominerede var her fotograf Jørgen Kirk, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og fotografelev Debbie Kuhr TV MidtVest.

Prisen for Årets overraskelse 2012 blev tildelt journalist Flemming Christensen, producer Claire Hollman og producerassistent Anne Marie Pedersen, TV MidtVest for programmet ”Den Røde Stol”.

De to øvrige nominerede var her journalist Morten Stamm Mikkelsen og fotograf Henrik Drivsholm, TV MidtVest for serien Fangstgaranti og journalisterne bag en søndags særudgave af Herning Folkeblad om Giro d`Italia.

Ved prisuddelingen og gallafesten i Hall of Fame i Holstebro deltog omkring 120 medlemmer i Dansk Journalistforbunds Kreds 5, der dækker hele Midt- og Vestjylland. 

TV/Midt-Vest har produceret en video om de nominerede. Du kan se den her